Skalljakke med solide glidelåser og ei stor og praktisk lomme. Her får du også strikk til å stramme både rundt livet og hetta – ei hette som er stor og lett å betjene, men du må stramme strikken for å unngå at den sklir ned foran øynene. Hetta er dermed litt kronglete å betjene med ei hånd når strikken er stram. Den har for øvrig plass til hjelm, noe som antyder at jakka er beregnet på mer enn bare løping. Vind- og vanntettheten er bra, men Pertex-materialet puster ikke like godt som de andre skalljakkene - heller ikke Salomon-jakka, som har en annen variant av samme membran. Du må regne med å bli nokså klam.

Passformen er romslig, nesten litt i overkant, vi mistenker Flashpoint for å være nokså stor i størrelsen. Stoffet er mykt, men glidelåsene ganske stive, som bidrar til å understreke den litt romslige passformen. Man får ikke følelsen av å ville fly bortover stien med denne jakka, selv om vekta er lav. Lomma har god plass, men mangler hull til øretelefoner. 

Med mange justeringsmuligheter er Rab Flashpoint ei lett og allsidig jakke for mange aktiviteter og årstider, godt egnet for deg som er mer opptatt av beskyttelse mot vær enn pusteegenskaper.