FAKTA
  • Vekt: 947 gram (gram per liter: 31,5)
  • Pris: 1 899 kroner
  • Oppgitt volum: 30 liter

ortovox.com

skala
8/10

TEKNISK

Ascent-serien fra tyske Ortovox består av tre sekker, og vi har testet modellen med kort rygg. Hovedrommet har stor åpning i toppen (glidelåsen går rundt nesten hele sekken) og lomme for drikkeblære. Rommet for skredutstyr har mindre åpning, og annen farge på glidelåsen. Har i tillegg en mindre lomme både på toppen og på framsiden. Hoftebeltet har noe ekstra polstring med en utstyrsløkke på hver side og rygglengden er kort (derav s i produktnavnet). Sekken er klargjort for drikkesystem, men bærereima mangler isolert rom til slange. Bærereimene kan for øvrig strammes i toppen, og kompresjonsstripper på hver side kan brukes som a-feste. Sekken har også skråfeste som kan skjules inne i egne lommer. To isøksfester løst hjelmfeste og ekstra stropper (løse) for skråfeste er også på plass.

I BRUK

Sekken har mange funksjoner, og gir et solid inntrykk. Svær åpning til hovedrommet gir enkel tilgang til utstyret, og vi mener det er en fordel at åpningen er på framsiden og ikke i ryggen. Skredutstyrsrommet er romslig selv om sekken er kort, og enkelt å håndtere. Det løse hjelmfestet er ikke like bra – hvis du i det hele tatt husker å ta det med, kan du nesten være sikker på at det blåser bort når du finner fram hjelmen på toppen av fjellet. Det kinkig å håndtere med hansker på, og hjelmfestet kommer i veien for isøksfestene – vi klarte ikke å feste isøks og hjelm på sekken uten å ta av hansker. Men når jobben er hjort er bærekomforten overraskende bra, selv med skiene festet i a-form. Skråfeste er også mulig, men da må du bruke ekstra, løse stropper, som er like troendes til å blåse bort som hjelmfestet.

Ortovox Ascent 30 s er en behagelig og relativt lett sekk med mange finesser og funksjoner – et veldig godt valg for deg som ikke er veldig lang og syns det er greit å ta av hanskene når du pakker inn og ut utstyr.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total