Følelsen av å klikke seg inn i en Kingpin-binding er ikke ulik en vanlig alpinbinding. Klikk! Det gir tillitt. Kingpin har en veldig bra hælløfter. Den føles veldig smooth og er enkel å operere med staven. Bonus at man kan slå på plass begge hælløfterne samtidig om man skulle gå bratt fra flatt.

Den solide bakbindingen presser støvelen ned mot skia og gir en bedre kraftoverføring. Både den umiddelbare opplevelsen og kjøkkenbenktesten, der vi spenner fast støvelen og rugger den fra side til side, tilsier at dette fungerer. Den tillater også en mindre torsjonsstiv støvel i forhold til en mer tradisjonell tech-binding, der du mer eller mindre henger i løse lufta med hælen på støvelen. 

2

SOLID: De nye bindingene fra Marker er DIN-sertifisert. Vi testet DIN 13-modellen. Foto: Hans Petter Hval

I motsetning til en alpin bakbinding, som bare har utløsning oppover, har Kingpins bakbinding utløsning både oppover og sideveis, slik at den fungerer sammen med en ganske tradisjonell tech-forbinding. Framovertrykket sørger for at bindingen er i samme posisjon i forhold til støvelen når skien bøyer seg.

På tåbindingen finner du to justerbare tapper foran som gjør at du kan fininstille bindingen til din egen støvel slik at innsteget blir lettere. Skarejern plasseres i sporet bak på tåbindingen. Kingpin kommer i to versjoner: DIN 5-10 og 7-13, samt i en demo/utleieversjon med DIN 5-10.

Den første versjonen av Kingpin hadde problemer med tåbindingen. En del opplevde at de to pinnene på frambindingen ble presset ut av festet sitt. Marker svarte med å gjøre om på produksjonen og forsterket alle festene til pinnene og sendte ut nye komplette tåbindinger, og problemet skal nå være tilbakelagt. De som vil bruke den til frikjøring skal være klar over at faren for uønsket utløsning ikke er så mye mindre enn på andre tech-bindinger. Men Marker Kingpin er et svært gjennomarbeidet og produkt, der styrkene er kraftoverføringen, kjørefølelsen og brukervennligheten.

+ Topp kraftoverføring og brukervennlighet

– Relativt høy vekt

Marker Kingpin

Høyde bakbinding: 21 mm

Høyde frambinding: 13 mm

Høyde hælløftere: 54 mm – 77 mm

Justering: 23 mm

DIN: 6-13

Vekt: 769 gram

Pris: 5499 kroner

3

LØFT MEG OPP: Kingpins hælløftere er solide og enkle å håndtere. Foto: Hans Petter Hval