FAKTA

377 gram (280 uten skistopper)

4 237 kroner

marker.net 

  • Høyde foran: 34 mm
  • Høyde bak: 36 mm
skala
8/10

Marker slo seg inn på toppturmarkedet for fullt med Kingpin i 2013, hvor bakbindingen med pinner er erstattet med noe som ligner en alpin bakbinding. For de mest vektorienterte er imidlertid Kingpin alt for tung og foran denne sesongen kom en vesentlig lettere løsning. Alpinist er med god margin den nest letteste i denne testen med skistopper, og du kan kvitte deg med ytterligere hundre gram om du tar den av. 

I motsetning til Kingpin ligner Alpinist på tech-bindinger fra andre merker, men en forskjell er flere deler av plast. I frambindingen er plasten karbonforsterket, og bak er metallfjæra som styrer framovertrykk og utløsing pakket inn i et metallhus. Øvrige deler er plast

Vi opplever Alpinist som vanskeligere å tråkke inn i enn noen av de andre. Ellers er den fin å gå med. For å få helt flatt gåmodus, snur du bakbindingen rundt. Da kan du også vippe fram en bøyle og få hælløfteren i den høyeste posisjonen. Dersom du vil ha mellomnivået, må du snu bindingshuset rundt igjen, slik at pinnene kommer fram. Det kan framstå som en ulempe at du ikke har alle tre nivåer tilgjengelig uten videre, men vi synes ikke det er noe problem i praksis. Går du mest i motbakke og liker å bruke hælløfter, vil du trolig velge mellomposisjonen det meste av tiden.  Skistopperen låses (for gåmodus) og løsnes (for kjøremodus) med en bøyle bak. Mekanismen virker bra, men framstår som noe sårbar. Bindingen har framovertrykk og bakbindingen justeres slik at hælen kommer helt inntil. Bakbindingen kan bevege seg 4-5 millimeter. Et særtrekk ved Marker-bindingen er svært liten høydeforskjell mellom fram- og bakbinding. Dette er verdt å merke seg dersom du er opptatt av å stå flatt.

Marker Alpinist er en elegant og lett binding som kommer til å selge i bøtter og spann i vinter. Forbindingen kunne vært utformet bedre med tanke på å gjøre den lett å tråkke inn, og vi er noe spent på både materialvalg og løsningen for å fiksere skistopperen, men kombinasjonen av vekt og funksjon er til sammen så overbevisende at Marker Alpinist er en er verdig testvinner. 

VURDERING
Brukervennlighet
Tekniske løsninger
Vekt
Total