FAKTA
  • Vekt: 859 gram (gram per liter: 33)
  • Pris: 1 899 kroner
  • Oppgitt volum: 26 liter

mammut.com

skala
9/10

TEKNISK

Ny sekk fra sveitsiske Mammut, med hovedrom som åpnes både fra toppen og hele ryggen, eget rom for skredutstyr med åpning langt ned og mindre lokklomme med vanntett glidelås. Hovedrommet har lomme for drikkeblære, og hoftebeltet er bredt, men blir smalere mot framsiden, og har store lommer på hver side.  Sekken er laget i relativt tynt stoff, men er forsterket nederst. Bærereimen og hoftebeltet på høyre side har feste for staver, og på venstre side holder for drikkeflaske, som kan skjules i en egen lomme. Reima har ikke isolert rom for drikkeslange, selv om sekken er klargjort for det

To isøksfester, mange små løkker og fire små reflekser på baksiden. Sekken har ikke kompresjonsreimer. En mindre lomme nederst på sekken rommer hjelmfeste og stropp for skråfeste av ski. Alle bæresystemene er merket med symbol for hva slags funksjon de har.

I BRUK

Det merkes fort at erfarne toppturfolk har spilt inn smarte funksjoner på denne nye modellen fra Mammut. 26-utgaven vi har testet er litt liten for lange toppturer, men stor nok for dagsturer. Kommer også i 32-liters versjon. Spindrift 26 har mange smarte finesser som er veldig bra; flaskeholderen og stavfestet på bærereima, og de svære lommene på hoftebeltet er suverene detaljer. Komforten er testens beste på grunn av stort hoftebelte, men vær obs hvis du er veldig slank; det kan bli kinkig å få stramma nok. Sekken har ikke kompresjonsstropper - derfor kan man ikke bære ski i a-form. Men skråfestet fungerer ypperlig, også med hjelm i hjelmfestet (som ikke er løst). Isøksfestene kunne vært mer sofistikerte – de holder ikke øks uten krafse eller hammer. Alle funksjonene har et lite merke som gjør sekken oversiktlig og enkel å bruke. 

Mammut Spindrift 26 imponerer med god komfort og detaljer du ikke trodde du trengte – men som viser seg veldig nyttige. En ypperlig skisekk som vil passe svært mange.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total