FAKTA

2 500 kroner
Vekt: 550 gram (L)
Polyester, polyamid, spandex og polyerutan
www.mammut.com

skala
8/10

Teknisk: Her er verken belte eller bukseseler eller snølås (gamasjer). Men buksa har hoftelommer, baklomme, lufting på lårene og forsterkning nederst. Materialet er spesielt, Aenergy Tour er mynta på kalde forhold, og er konstruert med et 2,5 lags yttermateriale som skal være vanntett. Fra knærne og ned er buksa fôret med fleece. Passformen er ganske tettsittende. På innsiden i livet er det gummi som skal holde buksa på plass, og buksebeina kan justeres for å passe forskjellige skisko.

I bruk: Varm bukse som imponerer med gode pusteegenskaper – dermed fungerer den temmelig godt også når det ikke er bikkjekaldt. Stramminga i livet er nokså enkel, og den er litt vanskelig å betjene med hansker på, samtidig som den sklir litt åpen av seg selv når hoftebelte og jakke er involvert. Materialet i Aenergy Tour virker veldig solid, og luftinga fungerer greit, men små åpninger og netting inni gir ikke så voldsom sirkulasjon. Glidelåshempene på lommer og lufting er i minste laget for håndtering med hansker. Passformen er nokså tett, og buksa er litt trang over kraftige skistøvler. 

Konklusjon: Mammut Aenergy Tour er buksa for deg som vil ha ei enkel, slitesterk og solid toppturbukse for turer i kaldt vær – gjerne i høyt tempo.

VURDERING
PASSFORM
KOMFORT
VÆRBESKYTTELSE
TEKNISKE LØSNINGER
TOTAL