Dette er lillebroren til 2013-snakkisen Beast 16. Mens storebroren har et stort fronthus som lukker stølveltåen inne har 14-versjonen samme roterende forbinding som Radical 2 ST. Bakbindingen er lik Beast 16, et kraftig bindingshus med bredere og med bredere pinner, som gjør at du trenger et adapter på støvlene.

Men selv om Beast 14 er lillebror, er dette litt av et beist av en toppturbinding. Testens tyngste binding. Vi synes det er litt knotete innsteg, selv om Dynafit sine ingeniører har laget to fjærbelasta tagger som skal guide støvelen ned på pinnene bak. Du er mer eller mindre nødt til å sette den roterende tåbinding i kjøremodus (låse den for vridning) for å rette opp støvelen slik at den treffer riktig på bakhuset. I tåbindingen er det i tillegg to stoppepinner rett ved siden av tåpinnene for å gjøre det lettere å steppe inn. Under kjøring føles Beast solid, trygg og pålitelig. Her er det ikke bindingen som hindrer deg i å dra på. 

 KRAFTIG: Bakbindingen til Beast er et imponerende byggverk. Beast 14 er DIN-sertifisert og går til 14 (kommer også i DIN 16). Foto: Hans Petter Hval

For oppturen er det første man noterer seg en supersolid og stor hælløfter. Men den er litt vanskelig å operere med staven. Du står heller aldri helt flatt med støvelen ettersom nederste gå-modus også skal låse skistopperen. Det vil si at det er 20 mm forskjell mellom fram- og bakbinding. Skistopperne er for øvrig meget solide med tre tagger. Feste til skarejern i sporet bak på tåbindingen. 

Dynafit Beast 14 er en kraftig binding til frikjøring og topptur, der sikkerheten og den solide følelsen er hovedargumentet. Motargumentene er høy vekt, behov for ekstra beslag på støvlene og at den ikke åpenbart leverer så mye ekstra funksjon sammenlignet med de lettere alternativene. 

+ Roterende forbinding, trygghetsfølelse og solid hælløfter

– Plundrete å tråkke inn i, i tyngste laget

Dynafit Beast 14

Høyde bakbinding: 25 mm

Høyde frambinding: 18 mm

Høyde hælløftere: 43 mm og 76 mm

Justering: 26 mm i lengde på bakbindingen.

DIN: 5-14

Vekt: 830 gram 

Pris: 5999 kroner

GO BIG: Roterende tåbinding hindrer at bindingen løser ut ved tilfeldige støt. Foto: Hans Petter Hval