FAKTA

2 400 kroner
Vekt: 691 gram (L)
FlexAble: 85% polyamid, 15% elastan
www.haglofs.com

skala
9/10

Teknisk: Noe færre detaljer enn de andre i testen. Her er ingen cargolommer, men derimot både baklomme og to lommer ved hofta. Videre har Haglöfs´ variant, som er laget i stretchmaterialet FlexAble, avtakbare bukseseler, belte, store åpninger for lufting på lårene uten netting, og noe justeringsrom i fotenden. Her er også buksa forsterket for å takle stålkanter. Passformen er forholdsvis romslig til softshellbukse å være, og den oppleves som nokså stor i størrelsen. 

I bruk: Passformen er behagelig romslig, og Haglöfs har satt av god plass til skistøvler nederst på buksa. Samtidig er den sydd slik at sagging unngås. Dette kombinert med god bevegelsesfrihet plasserer Rando Flex helt i teten hva passform angår. Luftinga litt bak på lårene åpner buksa helt opp, og gir veldig god gjennomlufting – men selvsagt risiko for å få snø på edle deler hvis du ramler i dyp snø med luftinga åpen (hvor ofte skjer egentlig det?). Bukseselene droppa vi, men beltet fungerer fint. Materialet i buksa er komfortabelt og gir akkurat passe isolasjon for aktivitet vår og vinter.

Konklusjon: Hvis du ikke vil ha så mange lommer og heller ikke det aller letteste, så vil Haglöfs Rando Flex gjøre en utmerket jobb på toppturer i all slags forhold.

 

VURDERING
PASSFORM
KOMFORT
VÆRBESKYTTELSE
TEKNISKE LØSNINGER
TOTAL