FAKTA
  • Vekt: 1 659 gram (gram per liter: 51,8)
  • Pris: 1 599 kroner
  • Oppgitt volum: 32 liter

gregorypacks.com

skala
8/10

TEKNISK

Testens klart tyngste sekk kommer fra California, og er en stilig sak, tilsynelatende overlesset med funksjoner. Dette vises på vekta, men også på komforten. Hovedrommet har drikkeblærelomme og liten skillevegg. Rommet kan kun åpnes i ryggen, hvor glidelåsen går helt ned. Eget rom for skredutstyr på framsiden, og romslig, mindre lomme i toppen med intern lomme. Det er ekstra polstring i ryggen og på hoftebeltets forsterkning. Lomme på høyre hoftebelte og utstyrsløkke på venstre. Hoftebeltet strammes ved hver hofte og i toppen, og det er isolert lomme til drikkeslange på høyre bærereim. Kompresjonsstropp og kraftig løkke på hver side for a-feste av ski, to isøksfester og tversgående stropper for feste av snowboard. Skråfeste for ski mangler, men sekken har hjelmfeste i glidelåslomme på framsiden. 

I BRUK

Polstringen på hoftebeltet og alle stroppene gjør at du kan bære tungt uten ubehag. Sekken er rett og slett veldig komfortabel. Siden hovedrommet kun nås fra ryggen må du legge ned sekken for å pakke i eller ut – dette er ikke så greit hvis du har hjelm i hjelmfestet – som for øvrig fungerer utmerket. Rommet for skredutstyr er romslig og enkelt å nå. Alle glidelåsene er enkle å betjene med sine store hemper. A-festet for ski fungerer bra. Isøksfestene er av den klassiske typen som ikke takler alpinøks uten hammer eller krafse, og vi skulle gjerne sett at den øverste stroppen i isøksfestet var uavhengig av kompresjonsreima. Liten lomme på det ene hoftebeltet og utstyrsløkke på det andre er for øvrig en smart prioritering (ofte kommer hoftebeltet i veien for utstyrsløkkene på klatreselen). 

Gregory Targhee 32 er en komplett topptursekk for deg som vil bære mye og langt, uten å være redd for at børen kan bli litt tung.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total