Gore sendte inn to jakker til denne testen, som gir et interessant sammenligningsgrunnlag: Den ene jakka er dyrere og lettere med den nye Shakedry-membranen, og den andre jakka – som du finner lenger ned – er tyngre, rimeligere og laget i trelags Gore-Tex Active. Dette er den letteste og dyreste versjonen fra Gore, som sammen med Mammut-jakka er testens letteste. Begge Gore-jakkene har napoleonslomme, strikk i ermer og i livet, og komfortabel hette som enkelt lar seg ta av og på med ei hånd, men denne mangler reflekser. Passformen er nokså tettsittende, og akkurat som den andre Gore-jakka, føltes denne litt trangere over skuldrene enn de andre jakkene i testen. Passformen og vekten gjør at man virkelig føler seg «rask» med denne jakka på – det er rett og slett ei inspirerende løpejakke.

I bruk er pusteegenskapene overlegne – akkurat som de andre Shakedry-jakkene i testen. Jakka mangler luftehull, men det savnes ikke. Værbeskyttelsen er veldig god, jakka er både vind- og vanntett så det holder. Passformen føles akkurat passe tettsittende, og strikkene i livet, ermene og hetta fungerer veldig bra - bedre enn klumpete snorlåser. Detaljnivået er akkurat passe, her får du det du trenger for løpeturen, ikke mer og ikke mindre.

Gore One GTX Active Run Jacket er jakka for deg som vil ha ei kompromissløs løpejakke. Testens beste passform og konstruksjon kombinert med pusteegenskaper på høyde med de aller beste, svært lav vekt, super værbeskyttelse og ikke minst relativt hyggelig pris gjør at dette er den beste jakka for deg som løper uten sekk.