FAKTA

PRIS: 1899 kroner 
VEKT: 427 gram
STØRRELSE TESTET: 41 
Giro.com

Giro, som kanskje er mest kjent for sine hjelmer til både terreng oglandeveissykling har også en komplett produktlinje med sko til begge grener. Terraduro er en sko til allsidig stisykling, og HV står for High Volume. Skoen skal være lagd med tanke på de som har litt

bredere føtter eller høy vrist. Utformingen er noe mer lik klassiske konkurranseko til terrengsykling. Her er det en jekkstrammer på topp, og to borrelåser ned mot tåpartiet. Skoen har Vibram-såle, og tåpartiet er forsterket.

Ingen av testerne har spesielt bred fot, men én har litt høy vrist, og Terraduro var en av favorittene med sin romslige passform. Jekkstrammeren og de to borrelåsene gir en jevn fordeling av trykk. Konstruksjonen er av de lavere i testen, og den gir ikke like god støtte sideveis som f.eks Bontrager eller Shimano. Dette er først og fremst merkbart når det blir lange utforkjøringer, og ikke et stort problem.

Vibram-såler er utbredt på mange fjellsko, og det kommer til sin rett på Giro Terraduro. Sålen har ikke de mest utpregede knottene, men gir godt grep de gangene vi må av sykkelen.

Hvis du kommer fra rittbakgrunn og vil ha en litt mer solid sko til stiturene som ikke føles stor og klumpete på foten, bør du sjekke ut Giro Terraduro. Også aktuell for ryttere med bred fot/høy vrist. Terraduro HV er en allsidig sko med et bredt bruksområde.

PLUSS
• Såle med godt grep
MINUS
• Ikke spesielt lett