FAKTA

456 gram (369 uten skistopper)

5 798 kroner

genuineguidegear.com

  • Høyde foran: 38,5 mm
  • Høyde bak: 43 mm
skala
8/10

G3 Zed ble introdusert som den letteste bindingen med alle funksjoner, men den nærmer seg en halv kilo og dermed allroundbindingene vektmessig. Kanadierne bedyrer samtidig at de prioriterer funksjoner og robusthet framfor lav vekt. Den er rundt 100 gram lettere enn Ion, som var deres forrige lansering, og funksjonene er stort sett de samme. Zed har framovertrykk som gjør at du kan justere bakbindingen helt inntil støvelhælen. I denne testen er dette bakbindingen med desidert mest bevegelse – en hel centimeter. Zed har ikke u-formete pinner i bakbindingen, men to pinner som ikke henger sammen. Dermed kan de rotere rundt seg selv, og utløsingen styres av ei fjær og ikke stivheten i u´en. Det medfører utløsing i flere retninger, og bindingen blir enklere å justere. Alle justeringer på Zed kan gjøres med samme skrujern.

Som på G3 Ion står du forholdvis høyt, tåpartiet er nesten en centimeter høyere enn på de fleste andre. Høyden er ikke å anse som noen fordel, men vi kan heller ikke si det er merkbart negativt. Høydeforskjellen mellom for og bakbinding er bare 4,5 millimeter og nest minst i testen.

Zed er lett å tråkke inn og lett å bruke. Hælløfterne er veldig enkel å håndtere med skistaven. Skistopperen låses i gåmodus ved at du vrir rundt bindingshuset bak. Testens lengste «vandring» på framovertrykket (10 millimeter) oppleves som en fordel både når man justerer (det skal mye til å justere bindingen feil) og når man kjører (bakbindingen trykkes mot støvelhælen selv når det rister og slår mye). Men det er forholdsvis mye slark i bakbindingen, slik vi påpekte også da vi testet Ion. Ut over det virker funksjonen på Zed bra. Her virker det meste solid, og det kan være med på å forsvare den forholdsvis høye vekten. Pluss for at alle skruer kan håndteres med samme verktøy.

G3 Zed er et bra valg for den som ikke trenger det letteste, men snarere en solid allroundbinding i den lette enden av den skalaen. 

VURDERING
Brukervennlighet
Tekniske løsninger
Vekt
Total