FAKTA
  • Vekt: 1 077 gram (gram per liter: 38,5)
  • Pris: 1 599 kroner
  • Oppgitt volum: 28 liter

evocsports.com

skala
8/10

TEKNISK:

Tyske Evoc er velkjent for sine ski- og sykkelsekker med integrert ryggplate. Topptursekkene i Line-serien har ikke ryggbeskytter, noe som er like greit siden man uansett har spadeblad i sekken som gir noe beskyttelse. Hovedrom har en liten intern lomme og lomme for drikkeblære, eget rom for skredutstyr, liten goggle-lomme i toppen som er fôret med fleece, og en noe større, flat lomme midt på. Alle lommene åpnes i toppen, men glidelåsen til hovedrommet går ned på begge sider. Hoftebeltet er forsterket og ekstra bredt for komfort og har to lommer på hver hofte. Høyre bærereim har isolert lomme til drikkeslange, og sekken har to kompresjonsstropper på hver side som åpner for a-feste, men mangler forsterket løkke nederst. Skråfeste med løkker som skjules inne i sekken, ett isøksfeste og to brede stropper som fester snowboard eller – med litt fantasi – hjelm.

I BRUK:

Denne modellen har et romslig rom for skredstæsj, og hovedrommet er enkelt å nå fra åpningen i toppen. Glidelåsene kunne godt hatt litt sprekere farger og litt større hemper for enklere betjening, og vi syns Evoc kunne inkludert hjelmfeste i prisen – sekken er nemlig klargjort for det, og formen på sekken gjør det litt kinkig å ha hjelmen inni. Samtidig er bærekomforten veldig god – selv med ski festet utenpå. Hoftebeltet griper deilig rundt hofta og stabiliserer vekta. Skråfestet for ski er klart best å bruke, selv om det også funker med a-feste i kompresjonsstroppene. Å pirke ut løkkene til skråfestet eller isøksfestet er vanskelig med hansker på. Øksefestet er for øvrig ok, men av den gammeldagse typen som ikke holder ei moderne alpinøks.

Evoc Line 28 er en strålende sekk for deg som vil ha litt volum og mange funksjoner, men som først og fremst ønsker en sekk som sitter godt og er komfortabel på ryggen. 

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total