FAKTA
  • 1 110 gram
  • Vekt, skall: 890 gram
  • Vekt, innerstøvel: 240 gram
  • 6 549 kroner
  • Oppgitt gåutslag: 60 grader

dynafit.com

skala
7/10

TEKNISK

Dynafit TLT7 har videreført suksessen til TLT5 og TLT7, som var støvlene som gjorde denne kategorien populær. Da den ble introdusert for et par år siden, var det viktig (for noen) å få vekten ned i under en kilo, slik at den ble sendt ut med en tynn innerstøvel. Expedition-utgaven er oppgradert med mer støtte og varme. Vekslingen mellom gå- og kjøremodus skjer med en variant av Dynafits hurtiglås, på spenna er det en plugg som låser, slik at overskallet ikke kan beveges. Samtidig dras en kabel slik at støvelen strammes både i leggen og over foten. TLT 7 er laget med vanlig Grilamid i skallet og karbonforsterket Grilamid i skaftet. 

I BRUK

Sammenlignet med en del andre, må du lirke litt for å få føttene ned i TLT 7, men når de er der er den komfortabel og forholdvis bred. Det er litt vanskelig å få strammet den godt, men skoa gir likevel bra støtte i leggen, og er overraskende god å kjøre på – blant annet på grunn av tunga som gir progressiv fleks. Mekanismen som skifter mellom gå- og kjøremodus er vi ikke store fans av, og det er umulig å få støvelen helt stram over foten. Oppover har TLT 7 en viss begrensning i gåutslaget framover, altså når du senker kneet. Ellers er det bare å lange ut, riktig nok med noe friksjon. Speed nose – altså mangelen på utstikkende tå – har en teoretisk effekt, men ikke noe vi merker. Nedover er den stiv og gir bra støtte. TLT 7 ble testvinner sist vi prøvde den, og fortsatt er kombinasjonen av vekt og kjøreegenskaper vanskelig å slå. 

TLT 7 Expedition CR passer de som vil ha en lett støvel med solide nedoveregenskaper og lynrask veksling mellom gå og kjøremodus.

VURDERING
Oppover
Nedover
Brukervennlighet
Komfort
Helhet