FAKTA

2 399 kroner
Vekt: 556 gram (L)
Dynastretch: 65% nylon, 26% polyester og 9% elastan
www.dynafit.com

skala
9/10

Teknisk: Lett bukse som har de fleste detaljer du måtte trenge, unntatt bukseseler som er ekstrautstyr. Mercury 2 er laget i fireveis stretch, og har både stramming og belteløkker i livet, cargolomme på høyre lår, to lommer ved hofta og lufting på lårene. Snølåsen kan åpnes, og omkretsen nederst på buksebeina kan justeres for å passe til forskjellige støvler. Passformen er litt trang over knærne, og vid nederst. Sammenlignet med de nordamerikanske buksene vil nok Mercury 2 oppleves som litt liten i størrelsen. 

I bruk: Mercury-buksa har veldig god passform, her har Dynafits designere truffet blink med et design som føles perfekt for gåing i motbakke og kjøring ned. Buksa er lett, særlig med tanke på hvor godt den isolerer. Både værbeskyttelse og pusteevne er bra, men med netting i luftinga på lårene kan buksa bli temmelig varm på vårturene. Gamasjene går greit over litt kraftige støvler, og alle glidelåsene er enkle å bruke  med hansker. Lårlomma bygger ikke ut, men er romslig og smart plassert. Bukseseler savner vi ikke.

Konklusjon: Dynafit Mercury 2 er ei allsidig, solid og svært komfortabel bukse som vil fungere til det aller meste for de fleste toppturfolk – men pass på å kjøpe den stor nok.

VURDERING
PASSFORM
KOMFORT
VÆRBESKYTTELSE
TEKNISKE LØSNINGER
TOTAL