TLT Radical 2 ST er neste generasjon av det som har vært den mest solgte toppturbindingen i en årrekke. Den nye og oppgraderte versjonen av klassikeren Radical ST skulle egentlig komme på markedet i fjor, men er nå å få tak i utvalgte butikker før bindingen lanseres fullt ut til høsten.

Grunnen til at den ikke ble sluppet før var et problem med mekanismen som holder skistopperen oppe i gåmodus. Den store nyheten med Radical 2 er at tåbindingen er roterende, slik at den kan bevege seg mer før den løser ut. Det skal gi større sikkerhet for at den ikke ikke løser ut når den ikke skal. I gåposisjon låser du rotasjonen. 

Bakbindingen på Radical 2 har også fått fjærbelastet framovertrykk, i likhet med en rekke av de andre bindingene i denne testen. Det skal sørge for at bindingen fungerer likt uavhengig av hvordan skien bøyes. Den nye forbindingen er litt uvant. Rotasjonen gjør at du må passe på at den er i riktig posisjon, og det kan være fristende å låse foran før du trykker den ned foran før du setter ned hælen.

JUBILEUMSMODELL: Roterende tåbinding er en av oppgraderingene på nye Radical. Foto: Hans Petter Hval

Ved å vri bakbindingen 90 grader med klokka initierer du gåfunksjonen. Tråkk så skistopperplata ned og skistopperen låses automatisk. De to hælløfterne er ganske standard Dynafit, og er fjærbelasta slik at du får hjelp til å vippe hælløfterne på plass. Skistopperne er for øvrig meget solide med tre tagger, lik Beast 14. Dynafits bindinger kommer med integrert feste for skarejern. Radical 2 ST er tilsynelatende lik forgjengeren, og kjørefølelsen er lik.

Men den har fått noen solide tekniske oppgraderinger. Her har du mange av fordelene til Beast, kombinenert med brukervennligheten fra tidligere Vertical og Radical-bindinger. Sikkerhetsmessig setter den standarden blant de middels tunge toppturbindingene. DIN-sertifisert.

+ Roterende forbinding gir bedre utløserfunksjon

– Litt kronglete å tråkke inn, langt fra lettest.

Dynafit TLT Radical 2 ST

Høyde bakbinding: 28 mm

Høyde frambinding: 17 mm 

Høyde hælløfter: 25 mm – 59 mm – 82 mm.

Breieste skrueinnfestingsbredde: 43 mm (foran) og 36 mm (bak).

Justering: 45 mm i lengde på bakbinding. 

DIN: 4-10

Vekt: 638 gram

Pris: 4999 kroner

ENKELT OG GREIT: Solid skistopper og ny skistopperplattform. Foto: Hans Petter Hval