Crank Brothers’ første produkt etter Egg Beater-pedalen var en minipumpe, ganske lik Gem-pumpa her. Crank Brothers Gem har et solid aluminumsrør i frisk rødfarge - du kan velge mellom flere fine farger - og en avrundet låsespak på hodet. Pumpa tetter godt rundt ventilen, men låsespaken gir en viss sjanse for å klemme fingrene.

Under pumping savner vi noe å holde i på hode-siden av pumpa, men låsespaken gir bedre mothold enn på Specialized sin pumpe. Gem-pumpa gir raskt godt med luft i dekket. Selve pumpingen er smidig og fin. Mot slutten av de 150 pumpene blir det hardt å pumpe. Du kan da gire om til høytrykks-funksjon ved å vri på bryteren i bakkant. Smart!.

Vi skulle gjerne sett at Gem-pumpa kom med slange eller litt mer å holde i rundt hodet. Girfunksjonen er smart hvis du også ønsker å bruke pumpa til smale grus- eller landeveisdekk. Den korte lengden gjør pumpa egnet til å ha i baklomma på trøya, men du kan også bruke rammefestet som følger med, eller putte den i sekken. En solid og effektiv pumpe fra Crank Brothers med smart gir-funksjon som bonus.