FAKTA

PRIS: 1999 kroner 
VEKT: 424 gram
STØRRELSE TESTET: 42
Trekbikes.no

Bontrager er husmerket til Trek, og produserer alt fra sykkelkomponenter som hjul, dekk, styrer og setepinner, til en bred linje med bekledning og sko. Bontrager Rythm er deres sko tiltenkt stibruk.

Den har kanskje det mest eksklusive utseendet i testen, og skiller seg litt fra de andre når det kommer til design. Her sitter tungen mer over til siden. Rythm har én BOA-snelle plassert oppe på vristen, med snøring som går ned mot tåpartiet. Over tåpartiet er det en

borrelåsreim, som på Specialized sin 2FO Cliplite. I følge Bontrager sin egen skala for sålestivhet, er denne på 7 av 14.

Det tok noe tilvenning for oss at Boa-hjulet sitter oppå vristen. Det klemte merkbart mer oppå vristen på grunn av dette. En av to testere har litt høy vrist, og kjente dette godt, så vær nøye med å prøve før kjøp. Strammingen forøvrig fordeles som på andre sko med Boa-snøring. Bontrager har også forhøyet mansjett på innsiden, for å beskytte anklene. Vi synes halvparten av maks på stivhetsskalaen holder i massevis – Bontrager-skoen gir plenty støtte når vi står i pedalene.

Sålene på Bontrager Rythm er en av favorittene i testen. De sitter godt på glatte steiner, og har godt grep i løst terreng. Ytterligere metallknotter kan også monteres fremst under sålen. 

Bontrager Rythm er den skoen i testen som gir mest eksklusiv kvalitetsfølelse.

Den er solid bygd, og har en såle som gir god stivhet og støtte, og ikke minst grep når du må av sykkelen.

PLUSS
• Godt grep når du må av sykkelen • God kvalitetsfølelse
MINUS
• Plasseringen av Boa-snellen kan gi ubehagelig stramming