FAKTA
  • Vekt: 1 292 gram (gram per liter: 37)
  • Pris: 1 499 kroner
  • Oppgitt volum: 35 liter

blueice.com

skala
8/10

TEKNISK

Blue Ice fra Chamonix har nylig fått norsk importør, og White Tiger 35 er deres største sekk for toppturbruk. I motsetning til Arc ‘teryx har denne sekken svært mange finesser, og den er relativt tung. White Tiger har hovedrom med lomme for drikkeblære og utstyrsløkker, eget rom for skredutstyr med liten intern lomme og romslig topplomme.

Alle lommene åpnes i toppen, men lommen for skredutstyret går glidelåsen helt ned på den ene siden. Hoftebeltet er forsterket for komfort og har to lommer på hver hofte. Bærereimene kan strammes i toppen. Sekken har a-feste for ski i to kompresjonsstropper og ekstra kraftig løkke på hver side, og skråfeste i løkker som kan gjemmes inne i sekken. Sekken har to isøksfester, løst hjelmfeste som hektes i løkker på utsiden, og den er klargjort for drikkesystem, men uten isolert rom til slangen

I BRUK

Sekken er romslig og lett å pakke, her er det null stress å få med et stort spadeblad. Man kunne muligens ønske seg tilgang til hovedrommet bra en av sidene eller ryggen. Isøksfestene er testens beste, og det går an å ta av øksa uten å ta av sekken – det er fiffig! Glidelåsene er store og enkle å betjene, men det løse hjelmfestet er et ork å ha med og gjøre, særlig med hansker på. Hvis det i tillegg blåser bør du stappe hjelmen inni sekken. Bærekomforten er god, både med skiene i a- eller skråfestet, men for å benytte sistnevnte må du nok av med hanskene for å finne fram de nedre løkka. Lommene på hoftebeltet er kjekke og lett tilgjengelige, men den ene kunne med fordel vært bytta med ei utstyrsløkke. 

Blue Ice White Tiger 35 er et godt valg for deg som vil ha en romslig sekk for lange turer, men også en sekk for tekniske turer med innslag av bratt terreng – såfremt du syns litt ekstra vekt er greit for å få med alt av funksjoner og finesser.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total