FAKTA

1849 kroner
Vekt: 708 gram (L)
63% nylon, 26% polyester, 11% elastan
www.blackdiamondequipment.com

skala
7/10

Teknisk: Akkurat som Arc´teryx og Bergans leverer også Black Diamond ei solid og detaljrik bukse, som i tillegg er testens rimeligste. Denne er laget i fireveis stretchmateriale med nylon som hovedingrediens. Avtakbare seler og både belte og belteløkker får du med, i tillegg til to store lårlommer. Som på de to foregående buksene er luftinga plassert på lårene, men litt lenger bak på BDs versjon. Fotendene på buksa er ikke justerbare, men man kan åpne en glidelås for å komme til spenner og stropper på støvlene.

I bruk: Dawn Patrol er behagelig med romslig passform, og gamasjene nederst på buksebeina går fint over nokså kraftige støvler. Selene tok vi av med en gang, men buksa fungerer fint uten. Å komme til spennene på støvlene uten å måtte trekke opp buksa er smart, selv om det er litt masete å få tak i spenner og stropper gjennom åpningen med hanskekledte hender. Luftinga fungerer fint. Åpningene har netting på innsiden som hindrer snø å komme inn, men det gjør også at luftgjennomstrømminga reduseres noe. Buksa føles litt tynn, og gir ikke like mye varme som en del av de andre i testen. Den virker nokså stor i størrelsen.

Konklusjon: Black Diamond Dawn Patrol er ei komplett softshellbukse for topptur-frikjøreren som vil ha både komfort og stil til en hyggelig pris.

 

VURDERING
PASSFORM
KOMFORT
VÆRBESKYTTELSE
TEKNISKE LØSNINGER
TOTAL