FAKTA

2 000 kroner
Vekt: 710 gram (L)
95% polyester (74% resirkulert) og 5% elastan
www.bergans.com

skala
7/10

Teknisk: Osatind er en del av Bergans Slingsby-serie. Her får du avtakbare bukseseler, cargolomme på høyre lår, to lommer ved hofta, lufting på lårene og borrelåsstramming i livet. Nederst kan både snølåsen og buksebeinet justeres for å passe til forskjellige støvler, og den innvendige gamasjen kan tas av. Buksa er laget i Bergans´ eget polyestermateriale med fireveis stretch, og deler av buksa er laget i resirkulerte materialer.

I bruk: Solid bukse med alle tenkelige detaljer – her kan det meste justeres slik at buksa passer i de fleste forhold og med flere typer skisko. Samtidig er den litt tung, og det kan nesten bli litt i overkant –­ særlig borrelåsstramminga i livet føles mer klumpete enn nødvendig. Men den skråstilte glidelåsen nederst på beina er smart. Buksa er god og varm, men puster ikke like godt som de beste. Luftinga fungerer fint, alle lommene er lette å bruke med hansker, og materialet føles solid. Også denne modellen fungerer best uten bukseselene, som sklei ned inni skalljakka.

Konklusjon: Bergans Osatind er rimelig men likevel spekket med detaljer – dermed vil den fungere for de fleste, men ikke vektfreakene som vil ha det enkelt.

VURDERING
PASSFORM
KOMFORT
VÆRBESKYTTELSE
TEKNISKE LØSNINGER
TOTAL