FAKTA

402 gram (stopper kan ikke tas av)

4 899 kroner

atomic.com 

  • Høyde foran: 30,5 mm
  • Høyde bak: 39,5mm
skala
7/10

I motsetning til Atomic og Salomons Shift-binding, som er en smart hybrid mellom alpin- og techbinding, er dette rene tech-alternativet aldri blitt noen snakkis. Til det er bindingen litt for anonym. I denne testen har Atomic Backland (som finnes i identisk utgave med navnet Salomon MTN) de minst avanserte tekniske løsningene, samtidig som den vektmessig er i den tyngre enden av skalaen. I motsetning til alle de andre bindingene i denne testen og en rekke lettere modeller, har ikke disse bindingene justeringsskrue for utløsningsmekanismen. I stedet kan utløserverdien endres ved at du bytter ut U-profilen med de to pinnene som stikker inn i støvelhælen. Det følger med to slike U-profiler, en stivere og en mykere. Dette er utvilsomt en billigere og mindre avansert løsning enn det de andre har, men i bruk hadde vi ingen problemer med den stiveste profilen som var montert da vi fikk skiene.

Bindingen har heller ikke framovertrykk, her må du justere slik at det er 4-5 millimeter klaring mellom støvelhæl og bindingshus. Atomic-bindingen gir et solid inntrykk med mye metall. Lengdejusteringsskruen bak er en favoritt. Den tar et stort stjerneskrujern med 30 millimeter justeringsrom fra forreste til bakerste posisjon. Backland Tour er enkel å tråkke inn i og grei i bruk. Mekanismen for å låse skistopperen i gåmodus er den eneste løsningen vi finner på denne bindingen som virker original. Det er en hendel som du brekker bakover. Her er funksjonaliteten overbevisende, men hendelen gjør at det ikke er mulig å gå helt flatt på denne bindingen, den løfter hælen noen millimeter opp. Bindingen har nesten en centimeter høydeforskjell på fram- og bakbinding. 

Salomon/Atomic har nok ikke tenkt å lede an i utviklingen med denne bindingen, jobben til dette produktet er å sørge for at leverandøren kan tilby full pakke sammen med støvler og ski. Ingen testvinner, men får du bindingen i en pakke med lette støvler og ski, har du sannsynligvis gjort et godt og ganske problemfritt valg.

VURDERING
Brukervennlighet
Tekniske løsninger
Vekt
Total