FAKTA

2899 kroner
Vekt: 623 gram (M)
Fortius 1.0: 84% nylon, 16% elastan
www.arcteryx.com

skala
8/10

Teknisk: Kraftig bukse med relativt romslig passform – til softhellbukse å være – og mange lommer: Cargolomme på høyre lår, og to lommer høyere opp. Lufting på lårene.Buksa er justerbar nederst for å passe flere typer støvler, selv om snølåsen er fast. Procline Pants er laget i Arc´teryx sitt eget materiale Burly Double Weave softshell, og forsterket med Cordura og Keprotec nederst. Den har i tillegg et temmelig solid, integrert belte, og leveres med avtakbare bukseseler. 

I bruk: Førsteinntrykket av Arc´teryx sin bukse avslører smarte detaljer og behagelig passform, samtidig som buksa virker solid. Alle lommene er lette å betjene med hansker, men cargolomma på låret har kun borrelåslukking – ikke noe sted å legge bilnøkler, lommebok eller andre verdisaker med andre ord. Luftinga på lårene fungerer fint, men nettingen gjør at man savner mer luftgjennomstrømning på varme dager. Gamasjene er korte og uten justering, men de går tålelig greit over litt kraftige støvler. Beltet er en smart detalj; laget i flatt metall er beltespenna solid, og kommer ikke i konflikt med hoftebeltet på sekken. Som på de andre buksene med seler; bukseselene tok vi av.

Konklusjon: Arc´teryc Procline FL er fine og eksklusive toppturbukser for deg som ikke vil ha de aller letteste benklærne for kjappe trimturer.

 

VURDERING
PASSFORM
KOMFORT
VÆRBESKYTTELSE
TEKNISKE LØSNINGER
TOTAL