FAKTA
  • Vekt: 980 gram (gram per liter: 30,6)
  • Pris: 2 799 kroner
  • Oppgitt volum: 32 liter

arcteryx.com

skala
9/10

TEKNISK

Alpha er ny fra kanadiske Arc’teryx denne sesongen, og man merker umiddelbart at testens dyreste sekk er gjennomtenkt – og nesten i overkant strippet for unødige detaljer. Sekken har et hovedrom, et eget rom for skredutstyr og et mindre rom i toppen. De to hovedrommene åpnes med to metallspenner i toppen. Hovedrommet snorlås øverst og glidelås på siden. Det vesle rommet har glidelås. Hoftebeltet strammes ved hoftene på hver side og brystreima kan flyttes i løkkene på bærereimene. Sekken har kun skråfeste for ski, basert på avtakbare gummistropper. Sekken mangler kompresjonsstropper, men med flere gummistropper kan man feste ski i a-form. Den har ikke isøks- eller hjelmfester. 

I BRUK

Både isøks og hjelm må stappes oppi sekken, noe som føles uvant, men ikke nødvendigvis feil. For å få A-feste for ski må du kjøpe to ekstra stropper, men det dedikerte skråfestet fungerer bra, og sekken er god å bære også med ski på. Glidelåsen på siden gir god tilgang til hovedrommet, og fungerer bedre enn åpning bak, siden du slipper å legge sekken opp/ned – noe som ikke er så bra hvis det er festet ski eller hjelm utenpå. Det er en ulempe at isøksa må plasseres i hovedrommet eller sammen med spaden og søkestanga – på utsiden av sekken er den ikke i veien for andre ting, og du slipper at den stikker hull på dunjakka eller brødskiva di. Metallspennene som gir tilgang til skredutstyrsrommet og snorlåsen til hovedrommet er overraskende gode å håndtere med hansker på. Det er også snorlåsen og gummistroppene. 

Arc'teryx Alpha er en lett, kostbar og gjennomtenkt kvalitetssekk som fungerer svært bra såfremt du liker de tekniske løsningene. Selv om vi helst vil feste isøksen utenpå, er sekken så gjennomtenkt at den blir testens vinner.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total