HARSTAD

Harstad ligger helt sørvest i Troms, eller Troms og Finnmark om du vil. Kystbyen nås enklest for langtreisende via Evenes lufthavn, flyplassen Harstad deler med Narvik. Ellers er tog en scenisk mulighet via Kiruna og Narvik, og Hurtigruten ankommer daglig. Med fjell og fjord i umiddelbar nærhet, finnes nok av turmuligheter uten sykkel, og Grytøya, en kort fergetur nordover, har de nærmeste alpine fjellene.
Harstad kan også være en naturlig stopp på en sykkelferie i regionen, med Tromsø i nord, og Senja, Narvik og Lofoten rundt. Det er lett å finne overnatting og bespisning, fra lavbudsjetts camping til alt-inkludert på privat lodge. Som i resten av landsdelen er det ikke garantert bare stier før godt ut i juni, og sesongen strekker seg til oktober/november før snøen legger seg for godt igjen. Midnattssolen holder seg oppe fra 22. mai til 18. juli.

De fleste som har en preferanse for terrengsykling i Norge har fått med seg at Narvik har en del ting gående for seg. Eksponering i de største publikasjonene i verden - og da snakker vi om New York Times, ikke Mountain Bike Action, filmsekvenser med frikjøringsstjerner, spaltemeter i bladet du holder i hånden, lovord fra Sture Pettersen, på alle nivåer har den lille byen med stor selvtillit blitt hyllet for sine tilbud til terrengsyklister. Vel fortjent også.