Merke: PATAGONIA R3 Front-Zip Full Suit

Fri Flyt har over en lengre fått testet den nye våtdraktserien fra Pategonia, som foruten er å være kjent for å være blant de dyreste på markedet, også er blant de varmeste og mest komfortable. På innsiden av drakten har den miljøbevisste produsenten lagt et lag av merinoull stort sett over alt. Ulla er flettet inn i drakta i et rutemønster. Vår erfaring er at drakten ikke bare blir varmere og mer komfortabel, den får også en bredere komfortsone. Fordi drakten ellers er laget etter filosofien om at «ting-skal-holde-for-å-kunne-være-miljøvennlig» er prisen kanskje ikke så gal likevel. 

Patagonia har laget en stor serie med våtdrakter for alle vanntemperaturer – R1 til R4, hvor sistnevnte er til de virkelig kalde dagene. De måler ikke draktene i millimeter, som alle andre produsenter. Du må selv finne ut av hvilken modell som anbefales til temperaturområdet de skal anvendes. Neoprenet er av høy kvalitet, og Patagonia har tatt i bruk resirkulert polyester for samvittighetens skyld. Drakten er svært tett gjennom blindsydde-, limte- og tapede sømmer, samt et forseggjort inngangsparti med glidelås på brystet. Knærne er forsterket og ergonomisk utformet. Tørketiden opplevde vi som overraskende rask. Raskere enn gjennomsnittet. 

Patagonia er et fjellmerke som har vært opptatt av surf lenge. De senere årene har de, med stor annerkjennelse, gått hundre prosent inn for å lage våtdrakter. Surfmerkene Quiksilver, O´Neill, Rip Curl, Billabong med fler har motsatt tilnærming. 

Den populære selvbiografien/ledelsesbibelen til gründer Yvon Choinard heter forøvrig «Let my people go surfing».

 

PATAGONIA R3 Front-Zip Full Suit

4499 kroner (patagonia.com)