Et alternativ til å legge en skjærende sving på toppen av bølgen, kan være den sagnomsuste snappen som Tom Carroll «oppfant» på Pipeline i 1991. Siden den gang har manøveren utviklet seg og fått andre funksjoner, men prinsippet er det samme, der du avslutter svingen ved å klemme til litt ekstra i en skarp sladd, så spruten står. Kanskje får du til å med et lite finneslipp.

  1. En god snap starter aller helst med en helhjertet bottomturn. Hold kroppen komprimert og pump fra med beina når du er i bunn av kurven. Ta med deg farten så invertert som mulig opp bølgeveggen.
  2. Sikt deg opp mot en bratt seksjon på bølgen og start deretter svingen ved å vri armer, hode og skuldre ned mot bunn av bølgen igjen. Ben og hofter kommer automatisk etter. Rekkefølgen er vanskelig, men svært viktig. Så snart armene er halvveis over i motsatt side kan du lettere fokusere på svingen og helkanten.
  3. Legg ekstra press tailen den siste 3/4 av svingen.
  4. Ved å kante brettet, vil du oppnå mer spray.
  5. Ved å legge brettet flatt og overføre vekt til framfoten, vil du lettere få finnene til å slippe.
Annonse

For å gjøre en skikkelig skarp sving bør du plassere den bakre foten over den/de bakerste finnene på brettet og pass på at du ikke står for bredt med bena.

Surfeskolen på friflyt.no: