Med mindre du surfer bølger som alltid bryter perfekt fra den ene enden til den andre, vil du støte på seksjoner med vann som bryter foran deg. Hvis du klarer å forutsi når dette skal skje, kan du forsere dette området ved å surfe over og forbi, eventuelt avslutte rittet med en såkalt floater.

1. Så snart du ser tendensene til at en seksjon skal bryte fremfor deg må du ta et valg: a) Kom deg rundt, b) håp på tube eller c) gjør en floater.

Annonse

2. Fart er en god venn ved alle alternativene, og hvis du velger å gjøre en floater, må du begynne å se etter inngangen på bølgen en plass rett før det brytende området. Rett brettet i denne retningen.

3. Hvis du har gjort alt rett til nå, surfer du på toppen av den brytende bølgen. Tidlig i brytningsfasen er vannet fortsatt relativt hardt og glatt, slik at du lettere vil kunne tilbakelegge en lengre distanse - mulighetene for å komme seg over hele seksjonen blir også større.

Hvis hele bølgen kollapser (close out) har du ikke sjans til å komme forbi. En floater vil i så fall ikke bli like funksjonell, men likefullt et kult knep. 

Surfeskolen på friflyt.no: