Hoddevika er et av Norges mest populære områder for surfing, og er særlig på sommeren godt egnet for nybegynnere. Strandperlen, som ligger ikonisk til nederst i en sikk-sakk-vei, er ventet å få et massivt innrykk av folk.

Koronakrisen gjør at de fleste velger norgesferie, og det er særlig turistperler som Hoddevika og Lofoten som vil få merke det godt. Nå vil politikere og campingplasser innskrenke allemannsretten i sommer. 

Annonse

– Alle plassene våre er fulle. Vi ønsker at de som ikke har fått plass hos oss, utsetter campingturen i Hoddevika til en annen gang, sier daglig leder på Hoddevik strandmp Magnhild Hoddevik til NRK.

I tillegg til campingen, finnes det i utgangspunktet tre overnattingsmuligheter på stranden i Hoddevika. Ellers er det vanlig å sove i telt i området.

– Det er det vi ikke ønsker, sier Hoddevik.

Årsaken er smittefare, problemer med avføring og forsøpling på stranda. Hun får støtte fra kommune, som nå har sendt forslaget om å fravike fra allemannsretten på høring. Trolig blir det ikke forbud før tidligst sent på sommeren.

– Vi mener det er anledning til å gjøre det i området der det er spesielt stort press, sier ordfører i Stad, Alfred Bjørlo.

Et forbud kan ikke settes i verk før Fylkesmannen har gitt dispensasjon fra allemannsretten.