Av en eller annen grunn er bevisstheten når det kommer til alternativ trening som yoga og crossfit mer akseptert innen surfing enn andre actionsporter. For mange som driver med dette på heltid er det en naturlig kobling som går hånd i hånd. Stilen og utøvelsen krever en sterk og fleksibel kropp med mye vridninger og samarbeid fra topp til tå. Ingen feilskjær kan skjules av baggy klær, vektfordeling, blikk og posisjonering kan skifte i løpet av millisekunder, og da er det viktig at systemet henger godt sammen. 

Joackim Petersen Guichard har skjønt nettopp dette, og i tillegg til å surfe, bruker han mye mye tid på land i form av styrkeøvelser og yogainspirert fleksibilitetstrening. 

Annonse

 

Se flere episoder av Hodet over vannet

 

HODET OVER VANNET

Selv om de fleste surfere foretrekker å strippe ned til shorts og bikini, er det likevel mye som skal være i orden før alt er på plass. Kodene er mange og kompliserte. Kravene er strenge og vanskelig å forstå. Derfor har Fri Flyt i samarbeid med Lapoint gått i gang med en programserie som tar for seg noen av disse temaene. Hvordan få surflooken, hvorfor du «skal» smøre vaselin i nakken, oppvarming før surf, reparasjon av brett etc. Filmene er laget av Anders Idland Melchior

 

TEKSTREKLAME: Bruk rabattkoden «friflyt» når du bestiller din drømmereise hos Lapoint.no

Spar kroner 523 for tre deilige uker på Bali eller 675 til surfparadiset Costa Rica.