Andreas Ygre Wiig ble nylig hedret med tittelen tiårets snowboarder under Snowboardawards, og er i skrivende stund fortsatt med i hardhausprogrammet Råskap på TV3. Fri Flyt tenkte han måtte være den perfekte utøver til å teste ut det relativt nye fremkomstmidlet jetsurf, og takket derfor ja til en invitasjon fra ambassadør Peter Novodomsky om en runde på Sjøstrand - ikke langt unna der Andreas har vokst opp. 

– Jeg tror det kan ta litt tid å finne ut av. Peter mente de raskeste fant ut av det på et kvarter, men jeg synes det virker som mye å tenke på. Gass, fotstropper, brett… Vi får se, sier Andreas som spøker videre om backflips og dobbelcork. 

Annonse

Jetsurf er en temmelig ny sport utviklet i Tjekkia. Her i Norge er det så godt som ikke eksisterende og Andreas var andremann til å prøve det spesielle leketøyet. På et karbonbrett med fotstropper gir man gass via en håndholdt kontroll som er koblet opp mot en superavansert jetmotor. Brettet i seg selv veier bare 15 kilo, toppfarten 55 km/t og du kan kjøre i hele fire timer på den 2.5 liter store bensintanken. Prisen på leketøyet er 114.000 kroner. 

Fri Flyt har ikke som tradisjon å drive med motorsport, men vi lar denne episoden være et unntak. Med dagens regjering er forøvrig reglementet for jetski og jetsurf blitt noe mer liberalt enn tidligere.