– Med episode tre av Higher Latitude ønsket vi å vise fram hva våren i nord har å by på av snowboardkjøring. I denne episoden har vi vært på et par isbreturer med camp i Lyngen. På Rottenvikbreen fikk vi noen kule bilder og filmklipp som ble brukt i episoden, til tross at vi bare var der én natt. Noen dager senere dro vi til Strupbreen for å være tre netter, men vi var uheldig og fikk tåke, vind og snø nesten alle dagene, forteller Krister Kopala – en av hjernene bak den gjennomførte webserien.

Annonse

CAMP: Gjengen kamperte på Rottenvikbreen i Lyngen.

– Mange bomturer?

– Vi har vært noen plasser som har vist seg å være bomtur, der vi har prøvd og kommet oss opp, men på grunn av ustabil snø har vi måttet snu. Men det trenger ikke være kjipt ting å snu, for da vet man at en kan kjøre neste dag også. Nå er dagene her oppe lange, og vi har sol til langt utpå kvelden, som gir flere muligheter til større turer, noe som var meningen med episode 3. Det skulle være lengre utpå sesongen og snøen skulle ha fått satt seg.

– Hvordan vil du sammenfatte sesongen så langt?

– Veldig morsom og travel! Vi har hatt mye utstyr med oss på turene og vi har vært et stort crew nesten hele tida. Vi håper neste sesong blir like bra, men vi har enda ikke bestemt oss for hva vi skal finne på når den tid kommer. Men kjøring det blir det!

Episode tre:

Episode to:

KLARE FOR ACTION: Lite å utsette på omgivelser og ferdigheter hos karene bak webserien Higher Latitude.