Arctic Splitboard Challenge er en unik konkurranse.

– Det finnes jo splitboardfester og frikjøringskonkurranser, men dette er etter det jeg vet landets eneste toppturkonkurranse som kun er for splitboardere, sier Tor Jonny Reitan.

Annonse

Årets utgave går på Buren (802 m)  på Kvaløya.

løypekart2019

Det settes opp fire konkurranseklasser. Konkurranseklassene damer og herrer er de to råeste klassene. Totaltid opp og ned inklusive bytte gir beste plassering. Den tredje klassen er downhill med fellesstart fra toppen av fjellet der vinneren er første person ned til mål. I disse tre klassene kan man delta enten med splitboard eller snowboard/truger. Det settes også opp en egen turklasse for deltakere som deltar for turen sin del. Alle i turklassen er med i trekning av premier. I denne klassen er det også mulighet delta med ski.

Påmelding er åpen fram til rennstart.

– Vi har valgt å holde påmeldinga åpen i håp om at det blir flere i kvinneklassen, sier Reitan.

De første påmeldte kom straks påmeldinga åpnet i vinter.

– Det var to karer fra Italia. Da ble jeg jo litt nysgjerrig, så jeg ringte de og hørte hvorfor de hadde meldt seg på. De fortalte at de hadde lett, men ikke funnet noe annet randorenn som var forbeholdt splitboardere i hele Europa. Jeg har sjekket litt sjøl også, og kan si at jeg spanderer middag på den som viser meg at det finnes et tilsvarende renn i Norge.

– Hvordan ser været ut?

– Det er solskinn nå, og det er meldt solskinn.