Merke: Snickers XTR superundertøy

Snickers arbeidsklær er ikke dagligkost i Fri Flyt, men det er vel ikke helt på viddene å tro at den velkjente produsenten av slitesterke snekkerbukser, arbeidshansker, snekkervester og lignende ikke skal kunne lage velfungerende superundertøy for oss som ferdes ute i naturen.

Og nei, det er ikke det. For Snickers´ XTR superundertøy funker strålende til diverse utendørsaktiviteter, samtidig som det merkes at den opprinnelige målgruppa driver med noe annet.

Vi har brukt superundertøyet på elvepadling, skikjøring og et par toppturer. Førsteinnntrykket er veldig bra, passformen er utmerket, og klærne er komfortable. Men i forhold til ullundertøy, gir ikke Snickers XTR samme varme, og blandingen av polyamid og polypropylen er ikke i nærheten av å isolere like godt når det er vått. Men til padling på varme dager, toppturer og skikjøring med høy intensitet funker det utmerket. Svette transporteres effektivt avgårde, men mer spesialisert sportsundertøy imponerer mer når intensiteten er høy.

Vi tar også med at superundertøyet (ikke overraskende) imponerer med stor slitestyrke. Lange dager i bunn av et skitten og vår padlebag, dagesvis på tørkesnora i hagen med både uvær og regn, og mange runder i vaskemaskina har ikke satt nevneverdige spor i klærne. Ekstra forsterkning på albuene kommer nok godt med til snekring, muring, rørlegging, taktekking etc., men det føles ikke kjempeviktig for skikjøring og denslags.

Vi setter også pris på manglende undøvendige detaljer, som glidelås i halsen, lommer etc. Her får du det du trenger, og ikke noe mer.

Kul arbeidskarimage er inkludert i prisen, som er 500 kroner for genseren, og 450 kroner for buksa. Ikke billigst og ikke dyrest for plagg som slett ikke er verst, det må vi kalle godkjent.

Terningkast: 4

Pluss:

  • God komfort

  • Bra slitestyrke

Minus:

  • Ikke kjempevarm

  • Ikke like bra som ull

  • Transporterer svette for dårlig ved høy intensitet

Priser:  

  • Genser: 500 kroner

  • Bukse: 450 kroner

Snickers egen presentasjon av produktet finner du her!