Merke: Haglöfs Actives Merino

Bla opp tusen kroner per del, og du får superundertøy som vi mener overgår det meste annet. Prisen er riktignok alt for høy, men det samme er både kvalitet, komfort og funksjon på Haglöfs Actives Merino-serie. Vi har prøvd både herre- og dameversjonen, og så fort investeringa er glemt, er dette superundertøy som fungerer helt fantastisk bra.

Både trøya og buksa fremsto som praktisk talt tørre etter intense dager i Alpene med store høydeforskjeller, mye svetting, store variasjoner i temperatur og aktivitetsnivå. I tillegg fungerer klærne nærmest uansett temperatur, de varmer når det er kaldt, og det virket som de kjøler ned når det er varmt. Og svettetransporten er helt fantastisk. Her har Haglöfs virkelig fått ut de aller beste egenskapene ved ull.

Bittelitt kløing kan man kanskje bite seg merke i umiddelbart, men dette glemmes fort. Selv hun som prøvde dameversjonen av klærne, ei dame som er på grensa til unormalt følsom for kløende ull, gir Haglöfs-ullen sine beste attester. Etter mange dagers intens bruk og mange runder i vaskemaskina, var det fortsatt ingenting som tydet på at egenskapene var reduserte.

Vi konkluderer med at Haglöfs Actives Merino koster for mye, men er alt for bra!

Terningkast: 6

Pluss:

  • Fantastisk funksjon

  • Allsidig

  • Slitesterk

  • Komfortabel

Minus:

  • Dyrt

Priser: Trøye 999 kroner, stillongs 899 kroner (uten glidelås i halsen er trøya en hundrings billigere).

Haglöfs egen presentasjon av klærne finner du her!