Da Fritz Barthel for 30 år siden kom med sitt «lowtech»-system, var bindingen fra dag en bedre å gå motbakker med enn alle tidligere toppturbindinger. Men det skulle gå noen år før folk stolte på systemet til tøff skikjøring og støvelprodusentene kom etter med gode nok modeller.

I dag er slike pinnebindinger standard, og det kommer stadig nye støvelmodeller, fra konkurransestøvler i joggeskovekt til fullblods alpine frikjøringsstøvler. Dermed er det også rom for bindinger i ulike kategorier. Noen fokuserer på bedre kraftoverføring i nedkjøringene og ISO- sertifisert utløserfunksjon. Andre vil ganske enkelt levere kjent funksjon på lav vekt.

Annonse

I denne testen har vi med en av tre av 2016s mest spennende nyheter. Dynafit TLT Superlite 2.0 gir deg muligheten for å velge en superlett binding, uten at du trenger å forsake goder som skistoppere og justerbar utløsning med skala til 12. SkiTrab er skibindingverdenens stygge andunge, med en helt egen løsning som gjør at du må bytte støvler eller la dine gamle gå gjennom en modifisering. Italienerne lover til gjengjeld at hælen låses bedre enn på de tradisjonelle variantene. Fritschi Diamir Vipec 12 var også med i vår store test i 2015, men nå er den her i ny utgave, som er lettere å tråkke inn i og har fått ISO-sertifisert utløserfunksjon.

Bindingene ble testet i Hemsedal i slutten av november 2015. Siden bindingene delvis har ulike målgrupper, har vi ikke kåret testvinnere.