Merke: Scarpa Kinesis Pro GTX

Kinesis Pro GTX er den nye toppstøvelen til Scarpa. I terrenget leverer den veldig bra. Den gir meget god støtte i ulendt terreng og er samtidig god å gå med i lett terreng. Litt begrenset demping gjør at lange marsjer på grusvei blir slitsomt, men med en gang du går ut i terrenget sørger mangel av demping for at du har et presist og godt grep på underlaget. Hvis du bytter ut den medfølgende innersålen med en såle med litt bedre demping og støtte får du raskt en enda bedre støvel.

Når det gjelder vann skiller den seg ikke nevneverdig ut. Alt blir vått over tid, men Scarpas støvel klarer seg fint på våte dagsturer med myrer og vassing i bekker. Gummibeskyttelse rundt hele støvelen gjør at den tar av for veldig mye slitasje fra stein og spisse gjenstander. Lissesystemet fungerer bra. Det er lett å snøre, den har en låsehempe som er lett og bruke og sørger for at du kan stramme godt rundt foten og samtidig ha det litt løsere rundt ankelen.

Vi tar også med at dameversjonen av samme støvel heter Mythos Pro.

Grep: 5/6

Støtte: 5/6

Komfort/tekn. løsninger: 6/6

Støvel for pengene: 5/6

Totalinntrykk: 6/6

Terningkast: 6

Pluss:

  • Gjennomført og god støvel

  • Gummibeskyttelse rundt hele støvelen

Minus:

  • Middels god innersåle

  • Litt for høy vekt

Pris: 2 999 kroner

Produsentens egen info finner du her!

Disse støvlene ble kåret til ”best i test” i UTE 57, og du kan lese resten av testen i utgaven som er i salg frem til 23. november.