Helly Hansen holder seg fortsatt til sin egen membran i skallklærne Odin, som lanseres i nye versjoner til vinteren. Men Helly melder at membranen er ny og skal være både mer pustende og mer vanntett enn tidligere.

– Helly Hansen bruker to ulike typer membraner med forskjellige egenskaper i forhold til absorbsjon av fukt. De er bygget opp av mange små porer som gir veldig gode pusteegenskaper, og er best egnet for produkter for tørt og kaldt klima, der man skal være i høy aktivitet og treger å kvitte seg med mye svette raskt. Vannsøylen (skala for vanntetthet, minst 15 000 kreves for å kalle plagget vanntett, journ. anm.) er på  20.000 pluss, sier Marte Bakken i Helly Hansen.

SKALL: Ny og oppdatert Odin-serie fra Helly Hansen.
SKALL: Ny og oppdatert Odin-serie fra Helly Hansen.

Frikjøringslegenden Aurelien Ducroz fra Chamonix har vært på Helly Hansen-laget i mange år, og han skal ha vært sentral i utviklingen av den nye Odin-serien.

 – Han har vært med fra start og testet produktene i tre runder. Den siste av de tre prototypene ble testet ekstra lenge tid for å få testinga i felten til å underbygge lab-testene av materialene. Våre ambassadører er med på utviklingen av funksjon og konstruksjon for å sikre optimale produkter, sier Bakken.

TESTER: Aurelien Ducroz.
TESTER: Aurelien Ducroz.

En annen detalj som er ny på årets Odin-jakke er snøskjørtet, som hundrer snø i å snike seg inn på magen din. 

– Det nye snøskjørtet bruker mye mindre materiale enn vårt standard skjørt. Dermed blir det lettere, men også mer fleksibelt; i stedet for standard knapper i to ulike nivåer, har det nye snøskjørtet elastisk lukking på begge sider som kan festes i seks ulike nivåer. Når du først har funnet riktig stramming for deg, er det fortsatt svært bevegelig, sier Marte Bakken.

Odin-serien består av skalljakke og selebukse + softshelljakke og -bukse.

Priser, Helly Hansen Odin:

  • Skalljakke: 5 999 kroner

  • Skallbukse: 4 499 kroner

  • Softshelljakke: 2999 kroner

  • Softshellbukse: 2199 kroner

SOFTSHELL: Jakke og bukse.
SOFTSHELL: Jakke og bukse.
NY ODIN: Slik ser den nye Odin-dressen ut.
NY ODIN: Slik ser den nye Odin-dressen ut.