Merke: OR Stormbound Jacket

Siden den første snøen kom i slutten av november har vi brukt ORs dunjakke Stormbound under et titalls kalde dager i skiheisen. Dette er ikke ei lett og teknisk «ekspedisjons»-dunjakke, men ei varm jakke for noe høyere aktivitetsnivå, med detaljer som antyder at heisbasert kjøring i kaldt vær er bruksområdet.

Og OR Stormbound funker veldig bra til dette formålet! Passformen er behagelig og løs, snølåsen sitter lavt og fungerer strålende, hetta passer over hjelmen, men kan tas av når den ikke trengs. Halsen er også veldig komfortabel, og har integrert fleece-balaclava for de dagene gradestokken kryper ekstra lavt. Ytterstoffet er selvsagt vindtett, og jakka puster bra. Lufting under armene er kjekt når det blir litt varmere.

Men til toppturer og aktiviteter hvor vekt og kompresjonsevne er viktigere, blir jakken litt for mye å ta med seg. Dermed blir ikke jakka til nesten 4 500 kroner kjempeallsidig, men for en som kjører mye i alpinanlegg og har ei skalljakke i tillegg, er OR Stormbound definitivt veldig fin å ha. Jakka ser såpass bra ut at vi skulle mene den også gjør jobben når du skal på fest en vinterkveld.

Vi savner ei dedikert heiskortlomme på armen (selv om brystlomma funker) og håndgamasjer. Sistnevnte er det mange (og delte) meninger om, men undertegnede setter pris på slike, særlig når jeg krasjer i løssnøen, og helst ikke vil at ermene skal presses opp. Vi tar også med at vi opplevde litt mer dunlekkasje enn vi skulle ønske.

Likevel vil vi absolitt si at OR Stormbound er bra greier, og bør være midt i blinken for en skikjører som er såpass stilbevisst at han/ hun ikke vil se ut som om Nordpolen eller Mount Everest er målet, men heller fete pudderlinjer i nærheten av en skiheis.  

Terningkast: 5

Pluss:

  • Stilig

  • Veldig god på kalde dager i skiheisen

  • Bra snølås

  • Fornuftige detaljer

Minus:

  • Lite allsidig

  • Mangler håndgamasjer og heiskortlomme

  • Litt dunlekkasje

Pris: 4 499 kroner

ORs egen presentasjon av jakka finner du her!