Merke: Norrøna /29 Fleece Hood

Norrønas /29-serie er produkter som først og fremst er beregnet på fritids- og sommerbruk, men vi ville gjerne sjekke om fleecehettegenseren også funker til skikjøring og topptur. Og den gjør det, selv om jakka ikke er like bra til denslags som mer spesialiserte produkter.

/29 Fleece Hood er ei enkel fleecejakke med hette. Den er ikke vindtett, men isolerer godt, og egner seg strålende for kjølige sommerkvelder rundt et bål eller på vei til fest i teltet under Ekstremsportveko på Voss. Men den er også fin å ha som ekstra/ reserveplagg til en dag i skiheisen. Likevel gjør hetta og glidelåsen (som kan lukke hetta helt) at den blir litt kranglete sammen med skalljakke,

To lommer passer fint til lommebok, snus og telefon, og tommelløkker er en fin detalj som holder ermene på plass hvis du skal jukse i poker eller fryser på henda. Vi tar også med at jakken er veldig lett i forhold til andre fleecejakker vi ha prøvd.

Konklusjon: Hvis du vil ha ei fleecejakke, og allsidighet er langt viktigere enn tekniske egenskaper, så er Norrøna /29 Fleece Hood er fint valg. Jakka funker til det meste, men den når ikke til topps på noe spesielt, annen enn allsidighet. En litt annen hals/ hetteløsning kunne muligens gjort jakka enda bedre sammen med skalljakke.

Terningkast: 4

Pluss:

  • Allsidig

  • Lett

Minus:

  • Mangler spissegenskaper

  • Litt dyr

  • Litt ugrei halsløsning sammen med skalljakke

Pris: 999 kroner

Norrønas ege presentasjon av produktet finner du her!  PS! Vi testet 2011-modellen i farge oransje, som ser ut til å gå ut denne sesongen.