Merke: Helly Hansen Odin Insulator Jacket

Tynne dunjakker fungerer strålende som mellomlag på kalde dager i skiheisen og som ekstraplagg på topptur, og Helly Hansens Odin-versjon er ikke noe unntak. Vi har testet modellen uten hette, som vi mener er mest relevant for skikjørere, som ofte har skalljakke (med hette) utenpå.

Odin Insulator jacket har tre lommer, to ved hoftene som er foret med ekstra behagelig innerstoff og ei brystomme som jeg aldri fikk bruk for, men som sikkert har sin funksjon likevel. Jakka har en nokså enkel hals, og i livet er det muligheter til å stramme inn hvis det trengs. Jakka veier knapt nok noe som helst, og størrelse XL lar seg pakke sammen til omrent håndball-størrelse. Vi savner dog en slags pose, slik at jakka enkelt kan pakkes sammen til nettopp dette. Mange slike jakker har denne funksjonen i en av lommene, men det mangler Helly Hansen.

Vi har brukt jakka både på topptur (i kaldt vær var jakke på under hele oppturen) og under kalde dager i skiheisen. Pusteegenskapene er veldig bra, og jakkka overraska positivt også med trelags Gore Tex ytterst. Jakken er enkel å pakke nedi sekken, men siden det «flyter utover» på grunn av manglende komprimeringssekk/ lomme, så blir det litt krøll med alskens annet som også fins i sekken.

Uansett, Helly Hansen Odin Insulator Jacket har blitt en god toppturkamerat som bør holde de fleste varm uten å være til bry.

Terningkast: 5

Pluss:

  • Lett

  • Funksjonell

  • Enkel å ha med både på tur og i heisen

  • Puster svært godt

Minus:

  • Mangler løsning for å komprimere

  • Kunne hatt litt høyere og tykkere/ fleeceforet hals

Pris: 2 199 kroner

Helly Hansens egen presentasjon av jakka finner du her!