Merke: OR Sensor hansker

Hadde vi testa Sensor-hanskene fra det litt ukjente (i Norge), men like fullt solide merkenavnet OR før alle hadde et eller annet med touchscreen i lomma, så ville hanskene utvilsomt fått god karakter til sitt bruk. Men når bruksområdet en utvidet til sms-skriving, faller hanskene gjennom, uten at det er OR sin feil.

Men først: OR Sensor-hanskene er tynne hansker, med lær i håndflaten og vindtett fleece ellers. Hanskene er ikke vanntette, men de beskytter veldig bra mot vinden og puster strålende. Dette gjør dem veldig godt egnet som «oppoverhansker» på topptur. På nedturen er det lurt med noe tykkere, varmere og mer vanntett.

Men hva med OR Sensor-hanskene sin spesialitet; touchscreenbruk? Joda, det er ikke noe problem å få liv i telefonens berøringsskjerm med hanskene på. Men: fingrene blir rett og slett for store med hanskene på, slik at det er nærmest håpløst å gjøre noe annet enn å svare og legge på. Å skrive en sms med en iPhone 4 eller en HTC Wildfire var rett og slett håpløst, og det viste seg mye greiere å ta av hanskene, selv i 20 minusgrader.

Dette er ikke OR sin feil. Skal hanskene ha en funksjon, må de være av en viss tykkelse slik at de isolerer. Men da er det ikke til å unngå at fingrene blir så store at å treffe riktig på berøringsskjermen blir litt av en utfordring, om ikke nesten umulig. Sannsynligvis vi de fungere mye bedre på et nettbrett, hvor knappene er større. Men hvem har med seg nettbrett på skitur...?

Vi gir OR Sensor terningkast fem for funksjon som ekstrahansker, men de faller gjennom som touchscreen-hansker (som er hanskenes hovedfunksjon ifølge reklamen), og det tror vi de fleste andre tilsvarende touchscreen-hansker også vil gjøre. Prisen på 799 er nokså stiv.

Terningkast: 3

Pluss:

  • Fungerer utmerket som reservehansker, innerhansker, «oppoverhansker» etc.

Minus:

  • Fungerer ikke som touchscreenhansker, rett og slett fordi fingra blir for store. Fortsatt mye enklere å ta av hanskene når man skal bruke telefonen

  • Nokså dyre

Pris: 799 kroner

ORs egen presentasjon av hanskene finner du her!