Merke: Norrøna

Norrøna har en tendens til å komme godt ut av tester i Fri Flyt, og det er det mange gode grunner til. Norrønas designere lager ofte gode produkter med fornuftige detaljer, hvor erfarne fjellfolk/ skikjørere åpenbart har hatt en finger med i spillet (bokstavelig talt i dette tilfellet!).

Narvik dri1-hanskene er ikke noe unntak. Dette er ikke luksushansker med Gore-tex, masse skinn og denslags, men gode altmulighansker med smarte detaljer til en fornuftig pris. Vi testet den korte modellen, som har skinn i håndflata, og Primaloft fôr og ytterstoff. I tillegg har hanskene barnehage-snor, altså håndlenke som kan tas av.

Jeg opplever sistnevnte som veldig praktisk, særlig siden jeg ofte styrer med kamera, snus, barneklær, penn, papir, goggles, skistaver, glidelåser og denslags mens jeg står i heisen. Det er befriende å bare kunne ta av hanskene og slippe dem.

Hanskene har blitt brukt på haugevis med skidager i vinter, både med heis og feller som utgangspunkt for oppturen. De viser svært lite tegn på slitasje. Hanskene er også veldig komfortable, og gir godt grep om staven.

Hanskene kunne muligens hatt uttagbart fôr eller noe sånt, for på topptur opplever jeg det som greiest med andre hansker på vei opp, da de blir litt varme (pusteegenskapene er bedre på mange, og dyrere, konkurrenter). Samtidig vil man komme bedre utav det med enda varmere hansker på de bikkjekaldeste dagene.Vi tar også med at borrelåsen ved håndleddet er fin, men hadde den vært litt større ville den nok sittet bedre på de verste pudderdagene. Altså de dagene da borrelåsen fylles med snø.

Likevel er det åpenbart at kortversjonen av Norrøna Narvik dri1 hanskene fungerer strålende på de fleste skidagene, i hvert fall på vinteren, og til bruk i heisanlegget er de rett og slett strålende.   

Terningkast: 5

Pluss:

  • Pris

  • Komfort

  • Smarte detaljer

  • Slitesterke

Minus:

  • Pusteegenskapene kunne vært bedre

  • Ikke optimal i veldig kalde eller veldig varme forhold (uttagbart fôr ville gjort mye, sannsynligvis også med prisen!)

Pris: 699 kroner