Merke: Hestra

Fri Flyts søstermagaisn UTE kåret disse hanskene til testvinner i fjor, og her får du vite hvorfor:

Svenske Hestra har laget hansker siden 1936 og bør vite hvordan en god skihanske skal være. Førsteinntrykket av hanskene er veldig bra, de sitter veldig godt på hendene, og selv om de er forholdsvis store har du god følsomhet og det er lett å fikse småting uten å ta av seg hanskene.

Ute på fjellet fungerer de utmerket. De er gode og varme, og taklet fint hele dager i skibakken med temperaturer ned mot minus 15 og vind. En lang mansjett gjør at du er godt beskyttet mot pudder som prøver å snike seg inn, og hvis du må av med hanskene på et forblåst sted, eller i heisen, sikrer fangremmer deg at hanskene ikke forsvinner. Hanskene får pluss for gode innerhansker som sitter godt og varmer bra. I tillegg kan du ta dem ut for å tørke hanskene raskere, og hvis du vil ha tynnere innerhansker har Hestra andre innerhansker som er kompatible med ytterhansken.

Hanskene er vindtette, men det viste seg at de ikke var like vanntette som flere av de andre modellene i testen. UTE opplevde at det trakk inn fuktighet gjennom enkelte av sømmene på fingrene. På vintertur med en del minus er det ikke noe problem, men fuktig vårsnø kan skape problemer. Alt i alt er hanskene fra Hestra likevel et godt gjennomarbeidet produkt av solide materialer som varer lenge. Prisen er heller ikke noe å la seg skremme av.

Terningkast: 5

Pluss:

  • Sitter godt på hånden

  • Varme

  • Mulig å bytte innerhanske

Minus:

  • Ikke helt vanntette

Pris: 850 kroner

Hestras egen info om hanskene finner du her!