Toppturski og randoneeski kommer i gruppetester, enten som allsidige ski, breie ski eller lette og smale ski. Men du kan også lese hver enkelt test på friflyt.no. Hver test blir også fordelt utover magasinene gjennom høsten og vinteren.

Men her kan du se hvilke skitester som er publisert så langt, fordelt under hvilken test de tilhører. For å lese hver enkelt test kreves det abonnement på Fri Flyt. Det skaffer du deg ved å trykke på en av testene. 

Annonse

Fri Flyt har også testet bakkeski og rene frikjøringsski i år.

For å se hvilke ski hver enkelt tester hadde som sine favoritter, må du lese samletestene. 

PS: Denne saken oppdateres når det kommer nye skitester.

Allsidige toppturski

Dette er ski med en midtbredde mellom 90-100 millimeter. Disse er testet i en gruppetest, som du kan se her. Disse skiene er testet i kategorien:

Randonee ski
KJØREORIENTERT: Toppturski med midtbredde over 10 centimeter har stort sett svært gode kjøreegenskaper samtidig som de er lette nok for temmelig lange toppturer. Her tester Tore Meirik DPS Pagoda Tour på Ryssdalsnebba på Nordmøre. Foto: Kristoffer Kippernes

Brede/allsidige toppturski

Brede toppturski og radoneeski blir bedre å kjøre med for hvert år, uten at vekta øker nevneverdig. Dette er skiene for deg som går opp selv, men går for ambisiøs frikjøring ned. I år har vi testet 13 par ski med midtbredde mellom 100 og 110 millimieter. Disse skiene er testet:

Det er også testet to par ski som er enda bredere.

Dette er skikkelige pudderski, med en midtbredde rundt 120 millimeter. Gruppetesten av disse skiene er litt annerledes enn de andre, fordi noen av skiene er toppturski, mens andre er rene frikjøringsski. Men disse skiene er kategorisert som toppturski:

Lette toppturski
LETTE: Disse lette og smale toppturskiene er testet i år.

Lette og smale toppturski

Disse har en midtbredde i underkant av 90 millimeter. Disse er testet i en gruppetest, som du kan se her. Disse skiene er testet i kategorien: