Test av K2 Wayback 80

Test av K2 Wayback 80
Kategori
Topptur
Vekt
960 gr
Midtbredde
80 mm
Testet lengde
170 cm
Pris
Kr 6 999,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

K2s Wayback-serie kommer i nye versjoner denne vinteren, og fire modeller i fire forskjellige bredder utgjør hele serien. 80 er den smaleste, og denne bredden er også helt ny. Alle fire er testet i høstens skitester i Fri Flyt. Dette er en spesiell ski, med veldig lav egenvekt – totalvekta er under en kilo! Oppskriften er en karbonfiberforsterket glassfiberkonstruksjon. Wayback 80 har veldig lang rocker i framskia, ekstremt myk flekskurve, med særlig myk myk bakski. Supermyk fleks gjør at superlette ski er mindre utsatt for å brekke, men spørsmålet er hva det gjør med egenskapene. K2 Wayback 80 har noe lengre svingradius enn en del andre, men den er kortest i bakskia.

På snø:

Wayback 80 ser ut som ei kul og moderne, men kjempesmal frikjøringsski. Testparet var utstyrt med tunge demobindinger som veier like mye som skia, og dermed føltes den ikke umiddelbart superlett på foten. Men i bruk merker vi tydelig konsekvensen av en en lett og myk konstruksjon med lang rocker. Selv om den er lett å svinge, mangler den stabiliteten og som vi forventer av en K2 Wayback. Dette er en ski vi må gjete. De er riktignok greiere å ha med og gjøre i lav fart og når snøen er enkel og forutsigbar, men til allsidig toppturbruk avslører den sine svakheter. Den smaleste Wayback-modellen er skia for deg som vil ha ekstremt lav vekt til lav pris og setter myk fleks og lettsvingthet foran fartsstabilitett og egenskaper på krevende føre. Vi legger til at de bredere utgavene i Wayback-serien er bedre, her ser K2 ut til å ha funnet en bedre balanse mellom geometri, fleks og rocker.

Logg inn
Les alle plussaker gratis i 24 timer.
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå