Test av K2 Pontoon

Test av K2 Pontoon
Kategori
Frikjøring
Vekt
2650 gr
Midtbredde
134 mm
Testet lengde
189 cm
Pris
Kr 6 499,-
Årsmodell
2020

Teknisk info:

Går verden framover? I år tok vi med denne ultraklassikeren fra K2, i sin tid banebrytende i kombinasjonen av bredde, rocker og avsmalning. Årets modell er ganske lik som den vi testet for 11-12 år siden. Pontoon er den eneste rene capskia i årets skitest. Det er i særklasse den største skien i testen, og selv om konstruksjonen ikke er spesielt tung, blir totalvekten markant. Veldig lang og tydelig rocker foran og bak. Skiene skiller seg veldig ut ved at de har lang tapering bak og kortere foran. Kort flate med flatt spenn midt under skia. Den har veldig lang innsvingsradius. Pontoon er gjennomsnittlig stiv og noe stivere enn da vi sist målte den.

På snø:

Ja, hva skal vi si? Slik vi forstår det, er noe av grunnen til at denne fortsatt finnes i K2s sortiment at den er attraktiv for heliskioperatører i Nord-Amerika. I 2019 framstår dette mest som en løssnøski for folk som ikke har det elementet som hjemmebane. Tuppen løfter seg, du flyter høyt i snøen og kommer deg ned uten å bruke for mye krefter, men rytmen og dynamikken fra vanlig skikjøring er til dels borte. Til fartsfylt storfjellskjøring, hopping og annen lek faller den helt gjennom. I preppa bakke er den enda verre. Andre ski flyter like godt, samtidig som de har mer allsidige egenskaper, og dermed kan vi ikke anbefale Pontoon. Enkelte eks-kjærester er det bedre å minnes med glede enn å oppsøke igjen.

Logg inn
Les alle plussaker gratis i 24 timer.
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå