FRIFLYT.NO
Alt om frikjøring og toppturer på ski

Fri Flyt skitest

Verdens råeste test av ski.

Søk

Faction Candide 5.0

Faction Candide 5.0
Kategori
Frikjøring
Vekt
2010 gr
Midtbredde
121 mm
Testet lengde
183 cm
Pris
Kr 9 999,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Dette er den femte (!) promodellen til Candide Thovex og den største i serien. Den skiller seg ut ved å ha null tapering – og dermed veldig brede tupper (152 mm foran). Den har flatt spenn under foten og mye rocker, spesielt bak. Candide 5.0 er relativt myk, men noe stivere ut mot tuppene. Det er brukt poppel, balsa og lin i kjernen, og egenvekta er på pene .85. Innsvingsradiusen er 24 – cirka midt i feltet i denne testen, men det er verdt å merke seg at den har lengre innsving enn f. eks. Dynastar Proto. Testmodellen var montert tangent på skjæret: Det betyr at du står på skias smaleste punkt, og du står sånn sett nøytralt, skjæret drar deg ikke inn i svingen.

På snø:

Candide 5.0 er en artig ski som skiller seg klart ut i testen. Det er både i heisen – du er ned på brede tupper uten tapering, og i snø. En av grunnene til å tapere er å spare vekt, men med en såpass lett konstruksjon trenger man ikke det. Og siden det ikke er tapering har du mye snøkontakt. Skiene har heller ikke spenn, så når du legger de over på kant, har du mye kontakt med snøen og den drar fort rundt i sving. Dette gjelder spesielt i løssnø – du får svar med en gang du starter svingen. Du kjører gjennom svingen, motsatt de veldig taperte skiene som er mer glade i å skrenses. Skia er også lette å ta med på luftferder. Om man skal trekke for noe, er det kanskje at det er litt kort bakski om du havner i ubalanse (vi kan jo ikke alle være Candide). En veldig artig ski med særegen følelse. Mer leiken enn Bent Chetler.

Logg inn
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå