FRIFLYT.NO
Alt om frikjøring og toppturer på ski

Fri Flyt skitest

Verdens råeste test av ski.

Søk

Down ThrowDown 105

Down ThrowDown 105
Kategori
Frikjøring
Vekt
2190 gr
Midtbredde
105 mm
Testet lengde
182 cm
Pris
Kr 4 490,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Throwdown er navnet på park- og pudderjibbeskiene til sveitsiske Down skis – som får designhjelp av norske Simen Stori. Dette skal være pudderjibbeskia til folk som Bendik Øye og Gaute Foss Morken. Throwdown 105 (som er betydelig smalere i den korteste lengden) har testens mest symmetriske geometri; bindingen står bare tre centimeter bak midten av skia, og bakskia er bare to millimeter smalere enn framskia. Den har normalt setback men dette blir oppveid av at innsvingsradiusen i bakskia er veldig kort. Lange rockerformer, høy baktupp. Midtskia har høyt men kort spenn. Flekskurven er myk og konstruksjonen tung. Merk den temmelig hyggelige prisen.

På snø:

Alle testerne konkluderer med at denne skia treffer blink med ambisjonene. Skia er riktignok ikke noe fartsstabilt storfjells- og fartsmonster – til det er den for midtmontert og symmetrisk – men den innbyr til leken kjøring og jibs både her og der. Throwdown 105 er lettsvingte og lette å ha med og gjøre, og morsomme når målet er nettopp det; å ha det morsomt. Årsaken finner vi i mye rocker, spenn og innsving, designelementer som gjør skiene lekne og letthåndterlige. Men også nervøse og ustabile på krevende føre og i stor fart. Hvis du er typen som liker å skremme deg selv i svære linjer fins det bedre alternativer, men hvis poenget er å leke seg framlengs og baklengs på og over snø, og komme seg til topps med heis (denne er for tung til å være noe godt alternativ til topptur), så er Throwdown 105 et sikkert valg.

Logg inn
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå