FRIFLYT.NO
Alt om frikjøring og toppturer på ski

Fri Flyt skitest

Verdens råeste test av ski.

Søk

Black Crows Camox Freebird

Black Crows Camox Freebird
Kategori
Topptur
Vekt
1510 gr
Midtbredde
96 mm
Testet lengde
183 cm
Pris
Kr 8 999,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Camox Freebird er en klassiker fra Chamonix-baserte Black Crows, og to utgaver har vært med i vår test tidligere. I 2016 kåret vi denne skia til testvinner. I vinter er skien justert, og har blant annet litt stivere fleks, lavere vekt og koster 1000 kroner mer enn i 2016. Dette er en middels lett glassfiberkonstruksjon med jevn radius på 18 meter i hele skjæret. Skia har en jevnt myk flekskurve, litt rocker og tilhørende tapering i fram og bakski. Langt setback i forhold til mengden innsving gir stor breddeforskjell på fram- og bakski.

På snø:

Camox Freebird er en ski som føles trygg og forutsigbar fra første sving. Her har Black Crows fulgt sin velprøvde oppskrift og laget en ski som kjører mykt og stødig på de fleste underlag. Den er lettsvingt, men ligger samtidig temmelig dødt på snøen, slik at den også blir ganske fartsstabil. Når vi presser dem på ujevnt og krevende underlag kan de blir litt vinglete, men ikke mer enn hva man må forvente fra ski i denne vektklassen. Det lange skjæret gjør også at de ikke er de aller letteste å sette på tvers. Den myke fleksen kombinert med trygge geometrivalg gir en ski som ikke utmerker seg spesielt i noen retning, den kan oppleves som forutsigbar på grensen til kjedelig. Men samtidig er det bra å vite hva du får, slik at du kan tenke på neste nedkjøring i stedet for skiene. Black Crows er en ski vi trygt kan anbefale til toppturentusiaster som vil ha myk fleks og gode allroundegenskaper.

Logg inn
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå